Јуниорско кадетско државно првенство во Кик Бокс

Кик боксинг федерацијата на Македонија во рамките на активностите спрема календарот за 2014г.во саботата (31.05.2014г.)во спортската сала ,,Иван Хаџи Николов ” во Скопје Ве известува за успешното организирано државно изборно првенство.

Јуниорите и кадети се натпреваруваа за место во репрезентацијата на Македонија која ќе земе учество на светското првенство во септември во Италија.

Техничката организација беше на клубот ,,Прокик ” од Скопје, а од комесарот на натпреварувачката комисија Арбен Јонузи доби високи оценки за покажаната организација. Учество земаа 81 спортист од 19 клуба,кои се натпреваруваа во дисциплините и тежинските категории од кик бокс спортот.

 

Првенството за отворено го прогласи директорот на ООУ ,,Ацо Шопов ” Г-ѓа Снежана Петреска која нагласи дека од редовите на училиштето има кик боксери кои со гордост ја претставуваат нашата држава и воедно се и одлични ученици.

ПОБЕДНИЦИ ПО КАТЕГОРИИ И ДИСЦИПЛИНИ

 лоу кик – јуниори

1 место +70kg Марија Божиновска Гладијатор Скопје

1 место -63,5кг Рамадани Хедис Еико Скопје

1 место -67кг Витанче Витанов Зоран тим Струмица

1 место -71кг Бобан Илиевски Шампион Скопје

1 место -75кг Михајло Костадиновски Шампион Скопје

Музички форми

1 место Илија Ристевски Заншин Битола

Поинт фајт – кадети

1 место -52кг Кристијан Карпашев Гладијатор Штип

1 место +69кг Кирчо Костадиновски Ас Делчево

Лајт контакт – кадети

1 место -28кг Павел Стојчевски Ас Делчево

1 место -42кг Стефанија Петковска Заншин Битола

Постари кадети

1 место 47кг Котев Христијан Зоран тим Струмица

1 место -52кг Стефан Сунчевски Заншин Битола

1 место-57кг Илија Ристевски Заншин Битола

Јуниори

1место -55 kg Сара Станојковска Гладијатор Скопје

1место +70kg Ивана Петковска Заншин Битола

кик лајт кадети

1место-42 kg Стефанија Петковска Заншин Битола

1место -60 kg Ивана Бендовска Зоран тим Струмица

1место-28 kg.Амин Шачири Тетова Тетово

1место -32kg Дилан Ивановски Ас Делчево

1место -37kg Бојан Трајков Фајт тим Skopje

1место -42kg Виктор Трајанов Фајт тим Skopje

1место -50kg Филип Ризов Будо Кавадарци

1место -57кг Михаил Михајловски Ас Делчево

Постари кадети

1 место -57 kg Гордан Трајков Фајт тим Skopje

1 место -63 kg Мицески Филип Зоран тим Струмица

1 место -74 kg.Берат Неџбиу Тетова Тетово

Јуниорки

1место -55kg Сара Станојковска Гладијатор Скопје

1место -60кг Софијана Марковска Водно кик Скопје

1место -65kg Вики Варадинова Гладијатор Штип

1место-70kg Ивана Петковска Заншин Битола

1место +70кг Марија Божиновска Гладијатор Скопје

Јуниори

1место -57kg Мартин Милисев Фајт тим Скопје

1место -60кг Ергил Фејзи Сен Сеи Гостивар

1место -69kg Илија Камчев Будо Кавадарци

1место -70kg Артан Ибраими Сен Сеи Гостивар

1место -74кг Никола Велковс Гладијатор Штип

1место -89кгЈован Ивановски Каринг Скопје

Селекторот Дејан Митровски Урко во деновите што следат ќе ги повика избраниците кои ќе се подготвуваат за светското првенство .

Автор

Kik boksing federacija na Makedonija

Скопје

Македонија