На неколку Американци им се смачи

За бројката од 600.000 различни американски прехрамбени продукти од кои 80% содржат додаден шеќер, за генерациите кои се смета дека ќе живее помалку од нивните родители, за прехрамбената индустрија која се однесува како онаа за цигари пред 20 години, за најголемата епидемија на нашето време. На некој мораше да му се смачи..

Подолу можете да го погледнете официјалниот трејлер на документарниот филм Fed Up, во режија и продукција од луѓето на кои им се смачи од најголемите заблуди на прехрамбената индустрија кои имаат неверојатно лош ефект врз американската популација. 

Fed up е веќе на филмските платна, па ако и вам ви е смачено од лоши калории, ѕирнете. 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија