Уна дуе тре, рафтање на дузина наши во Бихаќ

Уна е десна притока на Сава која во нејзиниот горен дел тече во западна БиХ, а во нејзиниот долен во република Српска. Ако Тара директно ве асоцира на рафтинг, тогаш Уна треба да ве асоцира на неоткриено рафтинг богатство. Во продолжение имаме видео од Киро Рафтинг, типот што го има водено македонскиот тим низ брзаците на оваа река пред извесен период. 

Киро (Дон Киро), инаку поранешен кајакар е типчето кое сега си го води рафтинг бизнис на оваа река. Нашата дузина биле првите Македонци кои го посетиле во неговата рафтинг кариера и многу супер си поминале.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија