Ждреб за Дејвис Куп 2014 – Македонија со Малта и Албанија

Денес, 06.05.2014 година, во 12 часот беше извлекувана жрепката за претстојните Дејвис Куп натпревари од третата европска група.

 

Денес, 06.05.2014 година, во 12 часот беше извлекувана жрепката за претстојните Дејвис Куп натпревари од третата европска група. Македонија е носител на групата B и е заедно со репрезентациите на Малта (101) и Албанија (119).

Доколку сме први во група, ќе разигруваме против прво пласираната екипа од групата C каде се извлечени Естонија иТурција.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија