MACEDONIAN BJJ OPEN 2014

MACEDONIAN BJJ OPEN 2014 – организиран од Македонската Федерација за бразилска Џиу Џица и “The Strongest & ROOTS BJJ” Македонија.

Дата на одржување: 01 јуни 2014 година

Почеток: од 11.00 часот
Локација: спортската сала “Македонија” лоцирана на улица “Орце Николов” бр. Скопје, Македонија

КАТЕГОРИИ:

Бели појаси: – 64.0 кг. – 70.0 кг. – 76.0 кг. – 82.3 кг. – 88.3 кг. – 94.3 кг. – 100.5 кг. + 100.5 кг. – Апсолутна категорија.

Плави појаси: – 64.0 кг. – 70.0 кг. – 76.0 кг. – 82.3 кг. – 88.3 кг. – 94.3 кг. – 100.5 кг. + 100.5 кг. – Апсолутна категорија.

Виолетови појаси: – 64.0 кг. – 70.0 кг. – 76.0 кг. – 82.3 кг. – 88.3 кг. – 94.3 кг. – 100.5 кг. + 100.5 кг. – Апсолутна категорија.

Девојки: – 60.0 кг. + 60 кг. – Апсолутна категорија. Бели појаси под 18 години: – 75 кг. – 90 кг. + 90 кг. – Апсолутна категорија.

Мерењето е пред почетокот на првата борба во кимоно. Доколку натпреварувачот ја надмине доволената тежина во категоријата во која се пријавил ќе биде веднаш дисквалификуван без надомест.

На ова натпреварување важат официјалните IBJJF правила.

Траење на борбите по категории:
– Бели појаси – 5 минути.
– Плави појаси – 6 минути.
– Виолетови појаси – 7 минути.

Предвидени се 3 борилишта. Судиите ќе бидат официјални серитифицирани судии од IBJJF.

Котизација за натпревар е 20 евра (плаќањето е на денот на натпреварувањето и тоа: – Од 09.00-10.00 часот – македонски натпреварувачи и – 0д 10.00-10.45 часот – останати (странски натпреварувачи).

Предвидени се 3 награди по 100 евра !!! Медали, сертификати и пехар за Најдобар тим на турнирот!!! Повеќе награди во апсолутна категорија !!! Кимона, маици, спортски реквизити !!! Наскоро дополнување на информациите !!!

РЕГИСТРАЦИЈА ТУКА 

Автор

Federacija na Makedonija za Brazilska Jiu Jitsa

Скопје

Македонија