Вистината за топачите на масти!

Топачите на мастите се рекламираат многу често деновиве. Доаѓа лето и нормално сите сакаат да го стопат вишокот сало што го стекнале од зимата. За да стигнат побрзо до таа цел се ослонуваат на “топачи на масти“ кој ветуваат лесен и едноставен начин за губење на вишокот килограми. Но дали е тоа вистина?

 

Дознајте што се се крие во топачите на мастите и кој супстанци вистински функционираат,а кој се само таму колку да креваат прашина.

Топачите на масти се делат на:

– Зголемувачи на термогенезата

– Апетит супресанти

– Инхибитори на макронутриент (јаглехидрати, масти)

Не верувајте во се што се рекламира, ако изгледа превистинито да звучи вистинито, тогаш навистина е!

Една статија за Гарциниа Камбоџиа, новиот топач на масти.

Автор

Atletiks Fitness

Скопје

Македонија