Точакољупците за изнајмувањето точак

Со тематиката на вчерашната Критична маса во Скопје која се вртеше под мотото „И да немаш точак, придружи се!“ неформалната група на граѓани вљубени во точакот почнаа да буричкаат во една многу интересна, арно ама, за многумина од нас баук-тема во државава. Но, мора од негде да се почне, а за тоа некој мора да праша..

За спасението коие градот би можел да ги добие од една добро развиена мрежа на велосипеди за јавно користење, нормално, поткрепена со доволно ниво на свесност и разумност за нивно користење од страна на општеството можете да прочитате во статијата на НаТочак, а погоре имаме една нивна нова анкета низ улиците на Скопје со која се покажува дозата на запознаеност и мислењата на граѓаните со темата изнајмување на велосипед.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија