Минувајќи го Кумбу

Несреќата што се случи на Еверест потегна еден тон теми и дискусии но ниедна во целост не долови како е да се мине низ еден од најопасните локалитети на планината, а и на светот, глечерот Кумбу.

Видеото кое трае некаде 7 ипол минути е снимано од Теодор Феирхаст vo 2010 година и на него се доловени сите елементи на адреналин кои може да ве снајдат низ неговото минување.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија