Карате

Војдиновска подготвена за европското првенство

Каратиската Клиемнтина Војдиновска од карате клубот од Гладиатор од Велес е единствена репрезентативка во кумите од Велес, која ќе ја представува Македонија на предстојното Еверопско првенствно во Тампере-Финска. Војдиновска заедно со Мекедонската карате репрезентација веќе една недела се на последните подготовки кој се одржуваат во Струга. Им посакуваме среќа и успех.

Автор

Bojan Dimov

Велес

Македонија