Insanity Asylum дали и зошто?

Еве неколку ”дали и зошто” прашања и одговори во врска со Insanity Asylum програмата.

1. Што е Insanity The Asylum?
– Insanity The Asylum е фитнес програма креирана од Shaun T и е продолжение од познатата Insanity програма има цел добивање на здраво тонирано тело во период од 30 дена преку соодветен режим на искрана.

2. Што содржи Insanity The Asylum програмата?
За разлика од Insanity каде вежбите ги изведувавме само со сопствената тежина во Asylum вежбите се изведуваат со помош на сет на тегови, јажиња и скали за под.

3. Koja e разликата мегу Insanity i Insanity Asylum?
– Првата разлика е во временскиот период Insanity 60 денови Asylum 30, за оптимални резултати е потребно најмалку година дена вежбање, во Asylum се среќаваат потешки вежби односно вежби кои активираат повеќе мускулни групи одеднаш. Кардио телото е вклучен во активниот одмор за време на тренингот.

4. Што може да очекувате?

– Преку редовно вежбање и правилна исхрана телото во текот на сите 30 дена се менува.

5. Koj ke биде во можност да ја заврши?
– Програмата не е наменета за луѓе со слаби срца, бара целосна посветеност доколку не се осеќате подготвени не ја започнувајте.

6. Што е потребно да се заврши Asylum?
– Мотивација и сериозен пристап кон секоја тренинг сесија. 

7. Дали ке Аsylum навистина помага?
– Да, на крајот од програмата резултатот кај секого е различен од намалување на телесна тежина и обем до зголемување на мускулната маса и кондицијата.