Снежните дини под Меденица

Белина која не сакате да ја оставите сама

Мала галерија на слики од неодамнешната посета на Бистра. 

Пред десетина дена ја посетивме и се дружевме со Бистра, беше пробиен патот за село Галичник, па ја искористивме можноста да појдеме и да уживаме во мирот и пејсажите под Меденица.

Во долните делови пролетта пополека навлезена, во горните делови сеуште ветерот ги ваја снежните дини, заледени брановидни наноси на снег кои те оставаат без здив.

 Комплетната репортажа на линкот.

Автор

Ski Macedonia

Скопје

Македонија