P90X версус Теретана

Неколку причини зошто P90X е подобро од одењето во теретана

Ако сте се обиделе да одите во теретана во минатото сигурно сте забележале дека ефектите не се забележливи и вие не го постигнувате саканиот изглед, тогаш дефинитивно треба да ги прочитате следниве 10 причини зошто P90X тренингот е подобро од теретаната. 

Како што сè повеќе и повеќе луѓе се запознаени со P90X програмата, и наместо своите редовни рутински вежби, почнале да тренираат P90X забележале големи резултати, бидејќи од P90X нема зголемување на мускулната маса и „напумпани мускули“, туку се посветува внимание на топење на вишокот на масни наслаги, координација во простор, агилност, флехибилност и здобивање на врвно атлетско тело, нешто што теретаната не може да го направи.

10 Топ Причини зошто P90X тренингот е подобар од теретаната:

1 . Намалување на трошоците

Првата причина зошто P90X тренингот е подобро од теретаната е едноставно поради тоа што чини помалку. Потсетете се колку сте трошеле за членарина во теретана.

2 . Зголемена разновидност

Следната причина зошто P90X тренингот е подобар од теретаната е поради разноликоста што ја нуди програмата. Кои други програми ви нудат повеќе од 12 различни форми на тренинзи? Дефинитивно не е вашата традиционална рутина за одење во теретана, тоа е сигурно.

Овие 12 различни вежби комплетно ке ви ја подобрат кондицијата и ќе ви ги стопат вишокот масти, една голема причина зошто оваа програма е толку популарна.

3 . Кардиоваскуларни предности

Третата причина зошто P90X тренингот е подобро од теретаната е поради тоа што обезбедува кардио тренинг. Додека вежбите со тежина во теретаната може да се изгради мускулната сила, ќе мора да додадете кардио тренинг за да го постигнете врвот на вашата спремност. Со P90X , ќе добиете сè одеднаш.

4 . Здобивање на сила

Бидејќи мускулите ќе бидат насочени на многу различни агли се добива поголема сила и подобра дефиниција на мускулите. Најдобро од сè, никогаш нема да ви е здодевно.

5 . Зголемена флексибилност

Ако флексибилноста е нешто на кое сакате да работите, повторно P90X тренингот е подобар од тренингот во теретана, бидејќи во P90X, целиот тренингот е посветен на ова. Поголема флексибилност значи зголемување на опсегот на движење, како и помал ризик од повреда во надворешниот свет, што ја прави флексибилноста екстра важна компонента на која треба да потрошите работа и време.

6 . Целосен план со оброци

Можеби најголемата причина зошто P90X тренингот е подобро од теретаната е поради тоа што доаѓа со целосен програм за јадење. Ако сакате да се смени начинот на кој вашето тело изгледа, јадењето здрава храна е задолжително. Бидејќи не постои теретана во која ви даваат целосен план за јадење.

Со многуте различни мениа кои можете да ги изберете, можете да бидете сигурни дека едно ќе ги задоволи вашите потреби.

7 . Повисоко ниво на мотивација

Изненадени од вежбите кои ќе почнете да ги правите и способностите со кои ке се здобиете ќе биде тешко да се престане да се вежба. Бидејќи постојано губите килограми по 30 дена од програмата ќе увидите дека никогаш не се чувствува недостаток на желба да се продолжи.

8 . Голема погодност

P90X тренингот е подобро од теретаната, бидејќи сите можете да го направите дома. Сега може само да отидете во вашата дневна соба и да започнете. За оние кои неможат сами да се мотивираат и да си обезбедат простор за вежбање, тука сме ние да ве мотивираме, запознаеме со програмата, да ве снабдиме со книгата за исхрана коко и простор за вежбање,тимот на P90X во Скопје.

9 . Лесно се имплементира

Големата вест е дека P90X може да го вежбаат сите, луѓе на различни фитнес нивоа. Ако сте почетник, P90X тренингот е подобро од теретаната поради тоа што нема повеќе чувство на збунетост околу тоа што следно да се направи – P90X ќе се погрижи за тоа.

10 . Краток временски рок

Конечно, последната причина зошто P90X тренингот е подобро од теретаната е поради тоа што се добиваат трајни резултати во краток временски период. Вклучување на само 90 дена, може да се направи целосна промена на вашето тело и ќе забележите непосредна корист на начинот на кој се чувствувате.

По сите овие причини зошто P90X тренинзите се подобри од вежбање во теретана, не мислите дека е време да се обидете со оваа програма?

Да започнете со P90X програмата денес за најефективно губење на тежината.