Резултати од второто првенство во дуатлон

  • Организатор – Триатлон Федерција на Македонија и СК Софка
  • Патека- Старт и цел на Кеј( кај Спортска Медицина) во 10.30 часот.
  • Дистанца – Сениори, Јуниори Мастерс -Трчање 5 км, 20 км Велосипед 2.5 км т
  • Кадети -1.2км. Трчање, 10 км велосипед, 600 м трчање
  • Пионери –С– 1.200м трчање, 5 км велосипед 600 м трчање
  • Пионери- М – 600м трчање, 3 км велосипед 300 м трчање.
  • Учесници – на трката настапија 39 натпреварувачи од клубовите, СОФКА, Електрика, Елан, АНА-ДА, Цикло спорт и Титани.
  • Трката се одржа во согласност со Календарот за натпревари на ТФМ.

Трката беше организирана, од ТФМ под водство на судиска екипа:

Главен Судија: Иван Михајловски,

  • Судии: Гордана Николовска, Ѓорги Кузмановски, Слободан Младеновски, Зоран Младеновски, Бојан Николовски, Ѓорги Несторов

 

Автор

Macedonian Triathlon Federation

Скопје

Македонија