Видео од рехабилитацијата на Фалкао

Пред два месеца фудбалерот на Монако и колумбиски репрезентативец Радамел Фалкао се здоби со повреда на предниот вкрстен лигамент за време на натпреварот од Купот на Франција. 

Она што првично беше сопштено во медимите, на големо разочарување на сите, е дека Фалкао ќе го пропушти Светското првенство и битката за титулата на Франција. Но, работите одат во позитивна насока барем што се однесува до Колумбијците.

По операцијата Фалкао е во рехабилитациона фаза во „трета брзина“ и со сигурност ќе биде дел од репрезентативниот тим на Колумбија на Светското првенство. Ваквите најави на докторскиот тим кој се грижи за Фалкао се потврдуваат и со ова видео од неговото опоравување.

 

Повредата на Фалкао

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија