Зашеќерени бројки со горчлив крај

Шеќерот го уништува здравјето, но остава и лоши последици по економијата. Според банкарскиот конгломерат „Кредит Суис” неограничената консумација на „белиот отров“ е причина број еден за финансиско оптеретување на здравствениот систем.

Видео: