Ја мразите ли вашата канцеларија?

Прашање вредно да си го поставите на некое работно утро и статија вредна за погледнување ако сакате дополнително да го замрзите вашето биро, затоа што постои нешто вакво.

Brooklyn Boulders’ Active Collaborative Workspace претставува отворена јавна канцеларија (работно место) каде што се дозволени па дури и задолжителни екцесивни изливи на енергија, пуштање гласна музика, дигање тегови и кладење во згибови бидејќи со тоа се подигнува работната креативност и најважно од сè, се зголемува продуктивноста на човекот.

Канцеларијата лежи на 37 метри долг и 7 метри висок болдер (вештачка карпа за качување), а целата е во склоп на хибриден објект за спортско качување. 

Физичката активност и позитивната енергијата се ставени на прво место, а луѓето се дури и додатно стимулирани да направат прекинување на досадната и физички укочената работа на биро (се прекинува седењето како еден од полошите „активности“ кои ги правиме) преку движење, вежбање и игра, а сето тоа се одсликува во поголема креативност и среќна и здрава работна средина.


Правилата се следни: 

Дозволени и задолжителни се физички предизвици (склекови, згибови итн.)

Рандом муабети со комшиите се неопходни.

Летаргијата е најстрого забранета. 


 Канцелариите може да ги користи секој, од поединец или тим (фирма), а веќе досега биле правени состаноци од Пума, Ред Бул и Вита Коко. 

Најинтересен момент од целата установа е „наплатата“ за користење на разните бироа кај рандом посетителите. За да работиш на високото биро (на стоење) – 5 подигнувања на вратило на секои 30 мин., да седиш на „баланс“ бирото (на физиотопка) – 5 стомачни на 30 мин., а за користење на заедничката маса – 1 рандом разговор со комшијата на 30 минути. 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија