[Инфографик]

Како да ја склопите перфектната салата

Склоп од малку зеленчук, семки или јатки за крцкање, доза дресинг и зачин за интензивен вкус, па можеби и овошје за разблажување и тропски ефект ќе се сумира во една одлична салата за доза енергија и витамини кога најмногу Ви се потребни. Дали ја консумирате како додаток или оброк е небитно, салатче си е салатче.

 И за крај повелете неколку предлог рецепти за следната салата што ќе ја направите:

Сицилијанска салата за оние кои сакаат да пробуваат нови работи

Есенска салата која може да биде и зимска ако сте си ставиле во длабоко црвени приперки

Ренова салата за љубителите на лутото

Цезар салата во вегетаријанска верзија

Лесна туна салата за протеини и омега 3