23то Карате Гранд При во Хрватска 2014

Идризи по трета „Гранд При“ титула во Хрватска

Во сабота и недела (18-19.01.2014) во Самобор, Република Хрватска се одржува еден од најјаките карате турнири во централна и југоисточна Европа по 23ти пат, „GRAND PRIX CROATIA 2014“. Балканскиот карате првак, скопјанецот Абдурахим Идризи кој две години по ред го освојува овој престижен турнир, атакува по третата титула.

 

„Максимално сум подготвен и се надевам дека по трет пат ќе се вратам со медал.“