Лекција вредна да се сподели

Ентомофагија?!

Што е вкусно, полно со протеини, го имаме на залиха и не го јадеме? Бубачки!

Ентомофагијата е нешто што постои веќе илјадници години, само терминот е свеж. Инсектите биле главен дел во исхраната на античките Грци и Римјаните, а понекогаш и деликатес. Денес на светот живеат 2 билиони луѓе во тропските предели чија што исхрана се потпира токму на инсектите. Зошто остатокот од светот се ежи при самата помисла?

И? Би пробале ли вие пржени тарантули?