Гугл Цајтгајст известува

За чија калориска вредност светот беше најзаинтересиран во 2013?

Минатата година најголема заинтересираност светот покажа за калориската вредност на храната во Мек Доналдс, годинава приказната е малку поинаква.

Најпрво Гугл го додаде нутритивниот информатор во десната страна од пребарувачот, што дополнително го олесни добивањето на точни и прецизни информации во врска со калориите, макро и микронутрициенсите во одреден продукт.

Сега Гугл ни ја дава листата на најпребарувани калориски вредности:

1. Јајце

2. Банана

3. Пиво

4. Овесни снегулки

5. Шеќер

6. Суши

7. Вино

8. Пуканки

9. Кафе

10. Авокадо

Ако тргнеме од претпоставката дека интересот за калориската вредност е најчесто за храната која се консумира, тогаш можеме да заклучиме дека оваа година, за разлика од лани, има се повеќе поздрави избори и заинтересираност за поздрава храна. 

Имено во 2012 година на истава листа се најдоа “Мек Доналдс”, “Сабвеј”, водка и други нутриционистички посиромашни продукти.