КАЛОРИИ vs. ВЕЖБАЊЕ

Колку минути и каква активност ќе ти треба за да ги потрошиш калориите што ги внесуваш со омилената храна.

* Калориите од 1 чизбургер ќе ги согорите со 30 минутно пливање.

* 1 баничка со крем сирење е еднаква на 2 часа и 15 минути јога.

* Со 50 минутно брзо одење ќе согорите 1 парче пица.

* 15 минути на степер согоруваат 2 колачиња со чоколадо.

* 2 мини пици се согоруваат со 2 часа пилатес.

* Сендвич со туна ќе согориш со 45 минутно трчање.

* Со 20 минутно планинарење ќе согориш 1 лименка газиран сок.

* 30 минути на орбитрек се доволни за да се согори 1 мафин.

* 1 чаша пиво е еднаква на 30 минути куглање.