Вештачка карпа за качување

Сезонско отварање на „Болдерманија“ во С.Ц. Борис Трајковски

Новата сезона си носи и нови возбудливи моменти за сите болдер манијаци! Уживанција и висење дури и во зима…

Во состав на Спортскиот Центар „Борис Трајковски“ работи и вештачка карпа за качување која е лоцирана во подтрибинскиот простор на југозападната страна на арената.

Вештачката карпа е донација од качувачката федерација на Република Македонија кон спортскиот центар и е идеално место за одржување на тренинзите во текот на зимскиот период на спортистите од овој сектор во спортот.

На објектот има обучен професионалец од федерацијата кој ќе има задача да дава насоки кон движењата на посетителите.

Цена за користење на карпата за качување: 120 денари/час.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија