Смоук он `д гидан

Легендарната на Дип Парпл изведена од Вејд Симонс на неговиот точак. Има дечково креативна шпица.

Вејд Симонс е еден од подобрите фрирајд велосипедисти на земјава, а баш добро го бива и за музичка импровизација додека до чепка неговиот Роки Маунтин Инстинкт. Ја свири Smoke on the Water дрндајќи по разните шпици, ланци, сајли и ѕивани на точакот, а препработката спонтано е реименувана во „Spoke on the Water“, каде чадот е заменет со велосипедската шпица (spoke).

Ние ја крстивме ко што е насловот.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија