Кејлин скија на вашата работна мотивација

Два кратки муабети со двократната олимпијка во алпско скијање во врска со вашиот став на работното место, и пред сè према конкуренцијата која ви виси над глава. И да, советите работат на нашава надморска висина, не се само за на планина.

Првиот дел каде Кејлин Ричардсон во разговор со Fast Company за важноста да се биде присутен за време на работното место, без разлика дали тоа е на писта или на биро. 

Второто делче каде скијачката муабети за конкуренцијата во планините која не многу се разликува со конкуренцијата помеѓу работниците и фирмите.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија