Се одржа вториот ЏКД семинар во „The Strongest – Тафталиџе“

Вчера го направивме вториот ЏКД Семинар во организација на „The Strongest – Тафталиџе“ и основачот на „The Strongest & Roots BJJ – Macedonia“ – Алексовски Ивица кој се одржа во салата на ОУ „Вера Ц. Трена” (салата во која тренираат членовите од клубот).

Нашите најмлади ЏКД инструктори, Никола Стефановски и Иван Аргировски максимално се потудија и бројот на уцесници беше извонреден. Вкупно 60 учесници присуствуваа на семинарот и покрај фактот што беше работен ден.

Им се заблагодруваме на членовите од „The Strongest – Тафталиџе“, на членовите од „The Strongest Macedonia“, на членовите од ММА групата во Кисела Вода „The Strongest Macedonia MMA Team“, членовите од „The Strongest – Кисела Вода“, членовите од „BJJ Macedonia“ на нашите гости од клубот за Реален Аикидо Скопје, гостите од Куманово, Свети Николе и од другите боречки вештини и љубители на ЈКД концептот на борба.

Семинарот помина во супер атмосфера, дружењето меѓу членовите и учесниците беше во прв план.

Се гледаме на следниот семинар кој веке прераснува во традиција.

Фото извор

Автор

Federacija na Makedonija za Brazilska Jiu Jitsa

Скопје

Македонија