Ноќната улична трка “13ти Ноември” низ Скопје

Вчера на 10ти ноември во Скопје се одржа НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА „НИЗ УЛИЦИТЕ НА СКОПЈЕ” по повод празникот “13ти Ноември”, денот на ослободување на град Скопје.

Атлетска федерација на Македонија во соработка со град Скопје и Градоначалникот Коце Трајановски го организира овој спортски настан. Стартот на трката беше на плоштад Македонија каде во 16.30 часот беше отворена официјалната програма.

Во машка и женска конкуренција првопласирани се:

Трка на 4900 метри мажи

Трка на 2500 метри жени
  • 1. Росица Костова
  • 2. Марија Богданова
  • 3. Марија Кузевска
Во конкуренција ученици 1300 метри мажи
  • 1.Војдан Крстевски-СУГС „Марија Кири-Склодовска”
  • 2. Стефан Стојановски-СУГС „Кочо Рацин”
  • 3.Матео Тренковски-ДУФК „Методија Митевски-Брицо”
Во конкуренција ученици 1300 метри жени
  • 1. Сермендие Љатифова-ДУФК „М.М. Брицо”
  • 2. Ребека Влаисављевиќ-СУГС „Орце Николов”
  • 3. Вера Урдаревска-ДУФК „М.М. Брицо
 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија