Фитнес трендовите што ќе царуваат во 2014

Кон крајот на октомври Американскиот колеџ за спортска медицина ги објави резултатите од глобалната анкета спроведена врз 3.800 тренери, стручни лица, спортски физиолози и психолози со цел да се предвидат фитнес трендовите во 2014 година.

Од страна на АКСМ беше предложен список од 38 потенцијални трендови каде после анкетата беа селектирани првите 20.

Резултатите се објавени во ноемвриско-декемврискиот број на списанието ACSM’s Health & Fitness Journal:

Трениннзи со високи интервали како P90X и CrossFit се водечки на овој список, на второ место се вежбите со сопствена тежина (склекови, згибови). Вoot камповите и јогата ќе бидат актуелни и догодина, како и функционалниот фитнес и групните тренинг сесии.

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија