Селектирање на македонските кикбоксери за Светското првенство во Анталија

По завршеното Државно сениорско изборно првенство во поширокиот состав на Македонската Кик Боксинг репрезентација од страна на селекторите Димче Кичевски и Дејан Митровски – Урко беа повикани 28 спортисти.

Од нив 23 присуствуваа на првиот селективен дел на кандидатите за избор за место во сениорската репрезентација на Македонија за учество на вториот дел од Светското првенство кое ќе се оддржи во Анталија, Турција од 01-08.12.2013 година.


 Селективниот дел се состоeше во 4 дела :

01.11.2013 – Петок

I дел – Технички тренинг во сала (спаринг)

02.11.2013 – Сабота

II дел – Тест за брзинска издржливост

III дел – техника на напад и контра удари

03.11.2013 – Недела

IV дел – Тест за силовита издржливост

Списокот на репрезентативците од страна на селекторите ќе биде дополнително доставен по сумирањето на сите постигнати резултати.

Автор

Kik boksing federacija na Makedonija

Скопје

Македонија