Секој ден е ден за борба против гладот

Во продолжение на вчерашниот 16 октомври како ден за борба против гладот, затоа што само еден ден посветен на овој глобален проблем не е доволен.

Осум минутно едукативно видео, кое иако наменето за деца од 9-14 години, одлично им ја доловува причината, поентата и решенијата на сите генерации.