3 Меѓуанроден пливачки митинг "Лесковачки Победник"

Орион со 7 медали

На ден 12.10.2013(Сабота) во Лесковац – Р.Србија се одржа 3-от Меѓународен пливачки митинг “Лесковачки победник” на кој учество земаа 648 пливачи од 4 држави Романија, Бугарија, Македонија и Србија.

Пливачите на П.В.К.Орион настапија во следниот состав:Ивановски Андреј,Петровски Давор,Манолев Леонид,Манолев Матеј,Серафимовска Јана,Јовановиќ Јована,Мишевски Михаил,Наранјо Антонио и Васев Александар.

И постигнати се следните резултати:

Петровски Давор – пливачи родени 2000/01

1 место 50м делфин – 30.44

1 место 50м слободно – 28.82

1 место 100м слободно-1.04.94

Серафимовска Јана – пливачки родени 2000/01

1 место 50м грбно – 35.44

3 место 50м грбно – 35.44(Севкупен пласман/опен категорија)

3 место 50м делфин – 34.81