ФФМ - Детска фудбалска лига - Југозападен регион

Детска фудбалска лига 2013 / 2014 – Четврто коло

ЧЕТВРТО КОЛО – ФФМ Детска фудбалска лига – Југозападен регион – Стадион Помошен терен СРЦ Билјанини извори; Фудбалски терен Грашница

По двонеделна пауза, Четвртото коло на ФФМ – Детската фудбалска лига повторно се врати во Охрид. Натпреварите се одиграа на 2 терени, односно домаќин на категории 2001 – 2005 беше екипата на ФК Евро фудбал, на својот терен на СРЦ Билјанини извори, и екипата на ФК Воска, на прочуениот терен на Грашница, кој се одржа на 11. 10. 2013 год.

При тоа облачното и променливо време на почетокот на турнирот не ги поколеба Организаторите и Координаторот на лигата, и им овозможија на дечињата да ги одиграат своите натпревари. За возврат дечињата на многу бројните гледачи им понудија возбудливи потези, проследени со голем број на голови а пред се мајсторски голови.

ФОТО ГАЛЕРИЈА – ТУКА

постигнати следните резултати:


 Генерација 1999 / 2000 :

ФК Вос.Премиер – ФК АК Пандев99                                    3 – 11

ФК Влазними – ФК Караорман                                              3 – 1

ФК АК Пандев 00 – ФК Кораб                                                  /

ФК Велешта – ФК Фер Плеј                                                     2 – 5 


Генерација 2001

ФК Мороишта – ФК Евро фудбал                                          1 – 13

ФК Караорман – ФК Фер плеј                                                 8 – 0

ФК Влазними – ФК АК Пандев                                                0 – 5

ФК АС Јунајтед – ФК Велешта                                                  3 – 1

ФК Кобар – Слободна


  Генерација 2002

ФК Караорман – ФК Фер Плеј                                                4 – 0

ФК АК Пандев 1 – ФК АС Јунајтед                                          9 – 1

ФК АК Пандев 2 слободна


  Генерација 2003

ФК Влазними – ФК Фер плеј                                                  2 – 6

ФК Велешта – ФК Кораб                                                          2 – 0

ФК Евро фудбал – ФК Воска                                                   4 – 0


 Генерација 2004

ФК Караорман – ФК Премиер                                               2 – 2

ФК АК Пандев – ФК Фер плеј 2                                              4 – 0

ФК Евро фудбал – ФК Фер плеј                                             0 – 4

ФК АС Јунајтед слоб.


  Генерација 2005

ФК Фер плеј 2 – ФК Караорман                                             1 – 4

ФК Фер плеј 1 – ФК АК Пандев                                              4 – 0