Повторно зелено смути

Кога и да се вметне спирулина во смути, таа превзема со интензивната боја иако вкусот го предодредуваат останатите продукти. Супер појадок за детокс по викендашките оброци. 

 
 

Подготовка

1. Се оставаат на страна малку гоџи бобинки и чиа семе за декорација.

2. Останатите продукти откако ќе се средат (измијат, бананите излупат) се ставаат во блендер и се пасираат додека не се добие хомогена смеса.

3. Смутито се конзумира веднаш.