Искачен Монт Блан во чест на Илинден

На 31 јули точно напладне 5 планинари од Македонија се искачивме на врвот Монт Блан. 

Нашата група беше во состав Тошевска Ана, Александар Кирковски, Дамир Смајловиќ, Марија Хаџи-Ристова и (Јас) Јордан Топкоски. А во истиот ден сретнавме друга 5 члена група на планинари од Битола кој истотака го искачија врвот тој ден.