Магично зелено смути

Овојпат ја сменивме бојата во зелена! Иако имаше од сè по нешто, спирулината доминираше со својата јачина по вкус, здравствени бенефити и боја. Летна шема за подобро здравје, особено за деца и спортисти.

 
 

Подготовка

1. Дињата се сецче на мали парчиња и се пасира со вилушка.

2. Останатите продукти се чистат и се ставаат во блендер.

3. Се остава малку гоџи бобинки и чиа семе за декорација.

4. Смесата се пасира додека не стане хомогена.

5. Во чаша, прво се истура смесата од блендерот, а потоа дел од дињата (како на сликата). 

6. Уживајте во здравиот јако зелен смути!