Тур на Шанзелизе, ние на Шапка

Додека Фрум и останатите ги мазнеа Елисејските Полиња на финишот од 100тиот Тур, на Попова се возеше на далеку од рамен терен на супер интересна МТБ патека како дел од Државното првенство. И крос кантрито испадна супер. Имаше убава гужва, натпреварувачки дух, супер велосипедизам, а што да не си погледнете и сами?!

 

Галерија тука                                                                        клик ^ за HD                

ПЛАСМАН

Елит – Сениори

1. Бленди Троци – Екодром, Охрид
2. Дарко Митоски – Енерџи, Скопје
3. Дарко Симоноски – ЕБТС – Скопје

Јуниори

1. Јован Јованоски – Екодром, Охрид
2. Петар Упевчески – Екодром, Охрид
3. Левент Рифат – З’ш Точак, Охрид

Кадети

1. Новица Велјаноски – Екодром, Охрид
2. Драган Цветков – МВК, Велес
3. Кристијан Николов – МВК, Велес

Мастерс

1. Љубиша Кондев – Енерџи , Скопје
2. Стојан Хаиефтимов – Свиок, Радовиш
3. Владимир Несторовски – ЕБТС, Скопје

Жени

1. Анета Антовска – Енерџи, Скопје

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија