Вежбањето како анти-стрес вакцина

Редовните физички и спортски активности освен со физичко бидете сигурни дека ве наградуваат и со психолошко здравје.

Ако сте редовни консументи на било какви аеробни типови на вежби во минимум дневна доза од 30 мин вие сте ја примиле најдобрата и најбезбедната вакцина која секогаш ќе ве штити и изолира од стресот.

Тоа е најпопуларната анти стрес вакцина во целиот свет. Ефтина, а сепак со огромна превентивна моќ, најмалку контраиндикации и огромен спектар на индикации.
 

ЗГОЛЕМУВА

НАМАЛУВА

 Емоционална стабилност

 Депресија

 Расположение

 Анксиозност

 Сексуалност

 Мигрена и главоболки

 Самоконтрола

 Желба за алкохол

 Независност

 Психотични состојби

 Интелектуална моќ

 Напнатост

 Меморија

 Фобии и збунетост

 

Изборот на спорт или рекреација се Ваш избор. 

Автор

Dusan Jovanovski

Скопје

Македонија