Лубеницата: природната вијагра?

Лубеницата е летно овошје кое сите го сакаме и тешко дека нема да се најде на нашата трпеза.

Таа е богата со бета-каротен,ликопен,калиум и е ниска во калории.Освен тоа е ниско-калорична и во летниве горештини не освежува.

Но дали знаевте дека постои уште еден бенефит на ова овошје?

Но прашањето е колку треба да се земе лубеница за да почуствувате ефектот?

На ова прашање немаме конкретен одговор, но некои студии кажуваат дека 200 грама секој ден го зголемува нивото на аргинин во крвта за 11%.

Студиите за цитрулин за перфоманси се поголеми дози и не треба овде да се споменуваат, но пораката овде е тргнете се од скарите и почнете да јадете лубеница.

Рецепт за сок од лубеница.http://youtu.be/TADnG60QYwM

Автор

Atletiks Fitness

Скопје

Македонија