Силов тренинг со ФК Работнички

Еден од тренинзите за силова издржливост кој беше дел од програмата на ФК Работнички – Скопје за време на базичните припреми ова лето.

Овој тип на кружен тренинг со функционални движења ја подобрува силовата издржливост и мускулната стабилизација. 

Во тренингот се вклучени TRX справи како и вежби кои се блиску до основните форми на движења, а учествуваат во трансформација на силината како моторичко својство.