Во океанските фишеци

Можеби далеку од прва рака, ама најблиску што може од втора да се осети како е да се биде во сурферка „цевка“ или „фишек“, како сакате, оние хидродинамични феномени што се случуваат кога бранот се прекршува и замотува, а сурферот внатре си брка работа. Суперкул.

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија