Лондон на предно

Традиционално, секоја година во Лондон се одржува фестивалот кој неколку дена го слави точакот, во секоја негова форма и смисла. На London Nocturnal се одржуваат трки од секаков тип, од регуларни трки, трки со точаци што се склопуваат, до трки со оние смешните со огромно предното тркало. Е, да, Пени Фартинг.

 

Еве нешто повеќе за историјата на настанот и поврзаноста со овие велосипеди

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија