...во меѓувреме во Литванија

Тројца се доволно

Половина тон подигнати над 3 глави, придржани од 6 раце…. Да, возможно е ако еден пар од рацете се на Литванецот Зидрунас Савичкас, човек кој руши рекорди за доручек кога се во прашање теговите. 

 

Зидурас заедно со уште двајца не стандардно силни Литванци (Витаутас Лалас и Видас Блекаитис) поставија светски рекорд во дисциплината Triple Log Lift откако подигнаа тежина од 502.5 кг над своите глави, што е некаде приближно колку едно Фиќо.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија