„Шипка за качување“

Нема ништо посекси од флексибилност и сила во исто пакување

Танцувањето на шипка можеби првично го поврзувамне со еден ноќните клубови во источна Европа или пак можеби Карибите, но има многу повеќе заедничко со качувањето одошто некој би можел да си помисли. Барем во однос на тренингот.

На ова видео можете да ја видите минатогодишната светска шампионка со танцување на шипка Оона Кивела како тренира на „шипка”. На внимателниот гледач на сите активности може на периферијата да забележи и мал ѕид за качување па се забележува дека младата дама малку и качува.

Прашањето, кое како и да е, си го поставуваме, што сè качувачите би можел да качат со таквата еластичност, елеганција и вистинска сила како што ги има Кивела.