Без фотошоп, само инзвонредна фотографија

Убиствената тешкотија да се избалансира една диета

Во традиционалните рецепти на баба, секогаш, секој продукт игра капитална улога во исходот на чорбата, коматот или што и да е. 

И за да се избалансираат прстето сол, со количината на лук и пашканат е вистинска мајсторија. Според нас, ништо поедноставна не е нутрицијата.

Делава се на Елена Мора, италијанска фриленс стилистка и дизајнерка а позади камера е Карстен Вегенер. Со инзвонредниве парчиња уметност, воедно ставени под името Ricettario: A Balanced Diet, тие сакаат да ни доловат како сите намирници во еден рецепт треба макотрпно да се избалансираат за да се добие вкусен финален резултат. 

Трошеле и по 12 часа за фотка, а употребувани се само продуктите, чечкалици, лепак и многу трпение. Исто како балансирање на добра нутриција.

 

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија