Еволуција на порциите

Тажна, но вистинита споредба за настанатата промена во големината на порциите што редовно ги јадеме, квантумот на шеќери што го пиеме па дури и на самите чинии, чаши и фрижидери. И тие пораснале, како што ние сме еволуирале (или можеби инволуирале). Па зарем секогаш повеќе значи подобро и каде исчезна скромноста како доблест?

 

 

Автор

Igor Jovanovski

Скопје

Македонија