Клима уред во (не)обична маица

Скоро, беше претставена новата технологија на материјал за маици која има за цел да ги реши сите проблеми на спортистите во пеколно жешките лета.

Се работи за Cool. Q Zero технологија која вградува посебни полимерни кругчиња во материјалот на маицата кои служат за долготрајно ладење на телото во услови кога е претерано жешко. Кругчињата реагираат со потта, апсорбирајќи ја со што ја разладуваат кожата кога ветерот поминува низ нив на инстантно и долготрајно ниво.

Бидејќи прегревањето знае да биде клучен проблем за голем број на атлети кои настапуваат на жешки временски услови, ова би требало да биде како одличен пронајдок.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија