Џуџестите кози знаат како да си го чуваат здравјето

Да се јаде сол да, ама каква? Има огромна разлика помеѓу природната и готварската сол. Првата го снабдува телото со потребните минерали, а втората го уништува, буквално.

Од видеото може да се заклучи дека животните инстиктивно знаат дека природната хималајска сол е добра за нив и ќе си земат онолку колку што им бара телото… Затоа некогаш треба да се земе нивниот пример и да се инкорпорира со човечката свесност и можности за подобро здравје.