Нека биде стречинг без пардон

Истегнувањето многу често се изоставува со бројни изговори за да се заврши побрзо тренингот, а всушност тие се неизоставен дел пред и по тренингот, доколку сакате да го извадите максимумот од вашето тело без притоа да завршите со некаква повреда.

Истегнувањата со движење се прават 6 до 8 пати на секоја страна.

Истегнувањата во мирување се прават со заджување од 10-15 секунди на секоја страна.

Но можете да ги направите и изолирано доколку почувствувате потреба за опуштање…