Ова се шест совети за тоа како да одгледате вистински добри деца од експерти од Универзитетот Харвард.

Децата чии родители отворено манифестираат нервоза и вознемиреност имаат поголеми шанси и тие да почнат да се однесуваат како нивните родители. Но постојат начини со кои може да се спречи родителите својот немир да го пренесуваат врз своите деца.

"Вистинската магија се наоѓа во нас самите"- ова е пораката која ја носите по посетата на Дизниленд. Четири магични денови во кои бајките и филмовите оживуваат пред вас преку атракции, шоуа, паради, замоци, музика од Дизни филмови, вечера со Дизни ликови - сè заедно, уникатно и незаборавно искуство за целото семејство. " Вака го опишува четиридневното искуство во Дизниленд мајката на првонаградената Ана Токарева, Санела од минатогодишниот ликовен конкурс на „Ладна".

Спортските настани се секогаш главна тема кај љубителите на спортот, а нешто за кое што дефинитивно ќе се зборува се два несекојдневни настани кои се спој на забава, спорт и фер правила.

Замислете ситуација! Татко сака со своето дете да се прошета со детска количка и почнува да шлајфа во место на подмрзнати улици. Тогаш таткото зема стари Елан-ки ги заштрафува и си прави незаборавна тура со своето дете низ Скопје... Генијалецот во случајов се вика Васе Петровски – Аманито и со право може да конкурира за татко на годината. 

За некои родители зборот натпреварување е неприфатлив. Не само што натпреварувањето им прави притисок децата да бидат најдобри, туку и им создава непотребен стрес и ги остава децата разочарани ако не ги постигнат посакуваните резултати.

ТИМ ПАРТИЗАН 2012 ШТИП Успешно спроведена активност СПОРТ И ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ по повод Светскиот ден на лица со инвалидност. Децата се натпреваруваа во пикадо, пинг-понг, фудбал и кружен полигон.

Еве неколку фантастични совети како да му помогнете на детето да расте и да се развива. Убедени сме дека овие совети ќе ви помогнат да создадете добра врска со вашите деца, а што е поважно од тоа?

На ден 03.12.2016 на Меѓународниот пливачки митинг „ВОША 2016” кој воедно е и отворено Државно првенство на куси базени на Србија, членката на нашиот клуб Миа Крстевска постави два нови државни рекорди во категоријата Младинки и Сениорки/Аполутен во дисциплината 200м грбно.

Кои се вашите најдраги спомени од детството? Сигурно тоа се спомени поминати надвор во природа со вашите другари.
Но денешните деца се преокупирани со други активности, фудбалски тренинзи, компјутерски игри, телевизија, па лесно им е да заборават на обичните активности како прошетка во парк.

Без конкретно да знам колку мојот син е чувствителен, јас го дисциплинирав на начин што буквално ја уриваше неговата самодоверба и ја уништуваше нашата врска на мајка и син.

На Facebook