За разлика од сите оние научници, универзитети и експерименти кои гледаат директно во виното очекувајќи да ја пронајдат магичната состојка која докажано го подобрува здравјето на луѓето кои умерено пијат, еден експеримент погледна поконкретно во корпата за пазарење на луѓето кои купуваат вино. Замисли...

Луѓето што прават успешен животен мултитаскинг се ретки, за тоа треба енергија, решителност и истрајност. Пепи Димевски е токму ваков пример, човек кој ја има избалансирано уметноста - тетовирањето, спортот - велосипедизмот и музиката - гитарата, во срцевината на неговиот живот, доволно добра комбинација за да го привлече нашето внимание и добитна комбинација за кратко интервју за ваша мотивација. 

Овој викенд за време на 34-тото традиционално искачување на највисокиот врв на Шар Планина, Титов Врв, сите планинари ќе имаат можност многу едноставно да помогнат во реконструкцијата на кулата на врвот. Планинарското еколошко друштво „Аргентус моунт" кое веќе ја има започнато реконструкцијата има потреба од мала помош. Потребно е да уживате во Шар Планина и едноставно да наполните едно пластично шише вода по патот (кај изворот под Казањ) коешто ќе го оставите на врвот. Уживајте во планината и бидете од помош!

Се мислевме дали нешто воопшто да пишуваме во овој квадратов овде.. Ајде, само ова - Лонгборд, сурово, Пинк Флојд и вдишете..

Проширените вени создаваат главоболки на милиони луѓе во светот. Светската здравствена организација вели - секоја втора жена и секој трет маж го имаат ова заболување.

Викенд настанот на Едриличарскиот клуб ,,Снегар'' од Струга се одржа на 16 и 17 Мај на машката плажа во Струга. Активностите беа составени од едрење на даска  (windsurf), класично едрење (sailing), SUP (stand up paddling)- веслање на даска, едрење на скејтборд (wind skating) и др. Други клубови кои учествуваа се клубот ,,Пеликан'', ,,Развигор 103'', ,,Акватера'' од Скопје.

Тренинг

Мотив шкртки

Знам дека никогаш не сум толку добар или толку лош како и секоја изведба. Никогаш не им верував на критичарите ниту на моите обожаватели, и натпреварот можев да го напуштам кога сакав. 
- Чарлс Баркли

Исхрана

Совет на денот:

Зошто се важни триглицеридите? Бидејќи ја зголемуваат шансата за срцеви болести. Но можете да си помогнете и да ги намалите тригилицеридите со намалување на тежината, намалување на лошиот холестерол во крвта и со зголемување на физичката активност.

Производ: Тежина (g):
Енергија:
Протеини:
Масти:
Влакна:
Јаглехидрати:

Настани