Истегнување

Ако статичното истегнување пред тренинг има негативен ефект на перформансите па дури може да биде и штетно, динамичното истегнување/загревање има потполно спротивен ефект.

Загревањето е задолжително пред било каква физичка активност, но дали „ладењето” т.н. cool down е потребно после секој тренинг?

Ако редовно сте вклучени во спорт кој фаворизира некоја асиметрична постура на телото (пример сноубординг, тенис, голф, сурфање итн.) подолг временски период, тоа се држи во една иста позиција и став со што можна e појава на одредени болки во грбот или вратот. 

Болката во петата и сводот на вашите стапала, сосбено по екстензивни тренинзи, натпревари и оптоварување на вашите нозе знае да биде незгодна и непријатна  пропратна работа. До сега ви имаме презентирано едно округло решение за оваа состојба, сега одиме на нешто ново, исто така алтернативно.

Ова не е поддршка што се менува на ctrl + shift...

Како да ги поместите границите и да го истегнете своето тело до ниво кое не сте го ни замислувале. Еве неколку трикови кои ќе ви помогнат да се трансформирате од Пинокио до циркуски акробат!

Винјаса јога за баланс на рацете, емоционално ослободување и отворање на карлицата...

Facebook